Jump to content
TrinityCore

Recommended Posts

  • What compiler did you select from the window prompted my cmake after pressing 'configure'?
  • What version of visual studio is installed?

PS: could you be awesome, an use spoiler/code tags, next time. :) thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having this issue also. I have not used Cmake is DEBUG at all.. But when I try and configure it to Visual 10 / 8 (x64 for my system) it gives me a tonne of errors.. Here is one of them:

 

 

CMake Error: Internal CMake error, TryCompile configure of cmake failed

Check size of unsigned long - failed

CMake Error at C:/Program Files (x86)/CMake 2.8/share/cmake-2.8/Modules/TestBigEndian.cmake:44 (message):

no suitable type found

Call Stack (most recent call first):

dep/mysqllite/configure.cmake:522 (TEST_BIG_ENDIAN)

dep/mysqllite/CMakeLists.txt:48 (include)

 

 

Configuring incomplete, errors occurred!

 

AND

 

 

CMake Error: Internal CMake error, TryCompile configure of cmake failed

Looking for rint - not found

Performing Test HAVE_ISINF

CMake Error at C:/Program Files (x86)/CMake 2.8/share/cmake-2.8/Modules/CMakeCXXInformation.cmake:37 (get_filename_component):

get_filename_component called with incorrect number of arguments

Call Stack (most recent call first):

CMakeLists.txt:3 (PROJECT)

 

EDIT: Downscaling my Cmake version from 2.8.10 TO 2.6.4 - DIDN'T WORK.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am getting a real big problem with my Cmake.. I've reinstalled EVERYTHING, deleted the repo and re-cloned it.. ect, ect.. I have tried Visual C++ 2008 / 2010 and they both give same errors..

 

NOTE: WHEN I CONFIGURE THE 1ST TIME, IT GIVES ERROR.. THEN I UNTICK THE MYSQL SOURCES BOX AND IT GETS RID OF THE ERRORS,  BUT STILL DOESN'T FULLY GENERATE.

 

Here is the error:-

http://pastebin.com/0VHMP5Lu

 

I hope someone can help me with this, as I am really struggling to resolve it.. (I HAVE LOOKED ON THE FORUMS FOR SIMILAR ISSUES.. :S)

 

Fixing my GITEXTENSIONS programme as I had not installed it correctly.. EDIT: DID NOT FIX.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You have one # on your cmake path when trying to compile. Removing it will fix it.

Is this to me or Energizer? And my Cmake path? I don't have one when trying to configure / generate through Cmake.

Share this post


Link to post
Share on other sites

WARNING - Missing or outdated git - did you forget to install a recent version?

WARNING - Observe that for revision hash/date to work you need at least version 1.7

WARNING - Missing repository tags - you may need to pull tags with git fetch -t

WARNING - Continuing anyway - note that the versionstring will be set to 0000-00-00 00:00:00 (Archived)

this might be trying to tell you something.. just maybe

Share this post


Link to post
Share on other sites

EDIT: GOT RID OF THOSE "WARNING'S", BUT STILL GET THE SAME ISSUE..

http://pastebin.com/rqpE7a67

The C compiler identification is unknown
The CXX compiler identification is unknown
Detected 32-bit platform

  • What compiler did you select from the window prompted my cmake after pressing 'configure'?
  • What version of visual studio is installed?
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

The C compiler identification is unknown
The CXX compiler identification is unknown
Detected 32-bit platform

 

I have visual C++ 2010 express with service pack 1.. I got the 2008 aswell... So you're asking I redownload them? Well i've done it, so i'll do it again.. -.-'

Share this post


Link to post
Share on other sites

+08keelr

 

Did you actually specify the compiler or did you just click "use default native compilers"? I've found on my

sytem (with both VS6 and VS9 installed) that doesn't work and I need to manually input them:

 

1. Delete your CMake cache (File -> Delete Cache)

2. Click "Configure"

3. On the dialog select "specify native compilers"

4. Click Next

5. In the box for "C" and "C++", browse to your C++ installation and select "CL.exe"

6. Click "Finish"

7. Select (or deselect) any options you want on the main screen

8. Click "Configure"

9. Cick "Configure"

10. Click "Generate"

 

This shoud work with both VS9 and VS10. For whatever reason the "use default native compilers" option seems broken on some systems.

 

The nice thing is when you rerun CMake later, the path you chose for CL.exe is saved so you can skip

step #5 and just click "next".

Share this post


Link to post
Share on other sites

+08keelr

 

Did you actually specify the compiler or did you just click "use default native compilers"? I've found on my

sytem (with both VS6 and VS9 installed) that doesn't work and I need to manually input them:

 

1. Delete your CMake cache (File -> Delete Cache)

2. Click "Configure"

3. On the dialog select "specify native compilers"

4. Click Next

5. In the box for "C" and "C++", browse to your C++ installation and select "CL.exe"

6. Click "Finish"

7. Select (or deselect) any options you want on the main screen

8. Click "Configure"

9. Cick "Configure"

10. Click "Generate"

 

This shoud work with both VS9 and VS10. For whatever reason the "use default native compilers" option seems broken on some systems.

 

The nice thing is when you rerun CMake later, the path you chose for CL.exe is saved so you can skip

step #5 and just click "next".

Thanks a lot for that, I am going to test it once i've finished installing my Visual Studio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, I used to have this problem when I had an IDE based on VS for building WOW Addons (WOW Addon Studio) installed, it kept picking up the cl.exe from that, even though I clearly told it I was using the latest compiler at the time...

 

Sounds like someone needs to open (or add on to, if already existing) an issue on the cmake bug tracker.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same as Paradox I have the issue if I try to configure on my Windows Environment, so I'd say the issue may lie in WoW Addon Studio if you have that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The issue is either with CMake, and the way it finds the compiler components, or, your PATH variable needs to be reorganized, to be sure the newest version is found first.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello all,
 
I am trying to compile TrinityCore on MacOSX 10.8.2.
 
I get a compilation error at 99% of the following:
 

/Users/kking/ws/TrinityCore/src/tools/vmap4_extractor/vmapexport.cpp:472:9: fatal error: no matching function for call to 'mkdir'
if (mkdir(szWorkDirWmo
^~~~~
/usr/include/sys/stat.h:434:5: note: candidate function not viable: requires 2 arguments, but 1 was provided
int mkdir(const char *, mode_t);
^
1 error generated.
make[2]: *** [src/tools/vmap4_extractor/CMakeFiles/vmap4extractor.dir/vmapexport.cpp.o] Error 1
make[1]: *** [src/tools/vmap4_extractor/CMakeFiles/vmap4extractor.dir/all] Error 2
make: *** [all] Error 2
  
This seems like a problem with including the right sys headers, but I really am not sure.

Does anyone have an idea on how to remedy this?
Thanks so much in advance. I am excited to contribute to this awesome product.
-Kevin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I have a problem whith compilation : (at 34%)

 

make[2]: *** Pas de règle pour fabriquer la cible « /usr/lib/libssl.so », nécessaire pour « src/server/authserver/authserver ». Arrêt.
make[1]: *** [src/server/authserver/CMakeFiles/authserver.dir/all] Erreur 2
make[1]: *** Attente des tâches non terminées....

What is the problem ?

 

I use this line to make :

cmake ../ -DPREFIX=/home/*********/Bureau/TrinityCoreBin
make -j 2

regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By meeek
      Hey, I've been trying to compile from github the core from 6.2.3/6.2.4, I'm well aware its stopped developing. I cannot get it to configure properly in CMake, nor can I obviously build it.
       
      I'd be willing to pay for help and get this working and running. I want to develop my own server on my freetime as a learning project and for entertainment. I can't find any core for WoD, sadly.. Very hard, would appreciate any quick help
       
    • By Probie_Wan_Kenobi
      I believe everything I have done up to this point has been correct. When I go to launch worldserver.exe a console window opens up for a second and closes right away and nothing else seems to have happened. I skipped a head a little in the instructions to see what is left and step 5 seems skippable since I am running this only for this computer and step 6 has me launch to a log in screen which I can not get to. I tried going to the faq but the page was not loading properly so I am forced to post here.
    • By Wark
      I'd just like to get a little insight to why so much of the current Trinitycore code doesn't match up to a few years ago.
      Now I know I'm not a pro at coding on Trinitycore and I understand that the core is open sourced but these just seem so significant and doesn't seem right to remove this stuff.
       
      Let me give an example. Lets say I'm watching this tutorial to get a little information about classes and methods that I can use when making a script. (I've also been using the Trinitycore Code Documentation as reference as well but it also seems to show the same issues)
      Although the tutorial is a little out of date, I don't see why OnGossipSelect doesn't exist anywhere in CreatureScript and that when I try to link the script to the core code it spits out this error.
      object of abstract class type "GossipTeleporter" is not allowed:
      pure virtual function "CreatureScript::GetAI" has no overrider
      The DEFINES of "ADD_GOSSIP_ITEM" and many more don't exist either.
       
      Am I missing something? All I want to know is if the core is mean't to be this way and if not should I download an older version of the core before I put to much working into my current core.
      (I downloaded my core right from the Trinitycore website tutorial)
       
      I'm currently trying to write a simple gossipteleporter that will let you talk to an npc and teleport to the given location. It's very hard to do this when so many things just don't exist within my core.
       
      EXTRA: I pasted this into a new custom script just to see if I would get errors and I got a lot of different errors: http://pastebin.com/raw/G62e0t49
      This was obtained from here: http://www.ac-web.org/forums/showthread.php?129885-Request-Teleporter-NPC-for-TrinityCore
      By no means am I looking to copy the code from the two links above, I was using them as a test to see if my core accepted them.
       
      Thanks,
      Wark
    • By Cantte
      Well ... today I was about to compile the trinity core version for WoW 4.3.4 of this repository "https://gitlab.com/trinitycore/TrinityCore_434". Download them and when you use the cmake, I generate the solution correctly. When I began to compile this went well until I got to the last step, when I was 90% practically.
      This was the error:
      Main.obj: error LNK2019: external symbol SSLeay_version unresolved referred to in the function "public: void __cdecl <lambda_4a2d53ce610f18dba0b4b4d6532c13a7> :: operator () (void) const" (?? R <lambda_4a2d53ce610f18dba0b4b4d6532c13a7> @@ QEBAXXZ)
      25> scripts.lib (cs_server.obj): error LNK2001: external symbol SSLeay_version unresolved
      25> gsoap.lib (stdsoap2.obj): error LNK2019: unresolved sk_num external symbol referenced in the tcp_connect function
      25> gsoap.lib (stdsoap2.obj): error LNK2019: unresolved sk_value external symbol referenced in the tcp_connect function
      25> gsoap.lib (stdsoap2.obj): error LNK2019: unresolved sk_pop_free external symbol referenced in the tcp_connect function
      25> gsoap.lib (stdsoap2.obj): error LNK2019: outer symbol OPENSSL_add_all_algorithms_noconf unresolved referenced in the soap_ssl_init function
      25> gsoap.lib (stdsoap2.obj): error LNK2019: external symbol SSL_load_error_strings unresolved referenced in the soap_ssl_init function
      25> gsoap.lib (stdsoap2.obj): error LNK2019: unresolved external SSLv23_method symbol referenced in the ssl_auth_init function
      25> gsoap.lib (stdsoap2.obj): error LNK2019: external symbol SSL_library_init unresolved referenced in the soap_ssl_init function
      25> gsoap.lib (stdsoap2.obj): error LNK2019: external symbol SSL_state unresolved referenced in the tcp_connect function
      25> common.lib (OpenSSLCrypto.obj): error LNK2019: external symbol CRYPTO_num_locks unresolved referred to in the function "void __cdecl OpenSSLCrypto :: threadsCleanup (void)" (? ThreadsCleanup @ OpenSSLCrypto @@ YAXXZ)
      25> common.lib (OpenSSLCrypto.obj): error LNK2019: external symbol CRYPTO_set_locking_callback unresolved referred to in the function "void __cdecl OpenSSLCrypto :: threadsCleanup (void)" (? ThreadsCleanup @ OpenSSLCrypto @@ YAXXZ)
      25> common.lib (OpenSSLCrypto.obj): error LNK2019: external symbol CRYPTO_THREADID_set_numeric unresolved referred to in the function "void __cdecl threadIdCallback (struct crypto_threadid_st *)" (? ThreadIdCallback @@ YAXPEAUcrypto_threadid_st @@@ Z)
      25> common.lib (OpenSSLCrypto.obj): error LNK2019: external symbol CRYPTO_THREADID_set_callback unresolved referenced in the function "void __cdecl OpenSSLCrypto :: threadsCleanup (void)" (? ThreadsCleanup @ OpenSSLCrypto @@ YAXXZ)
      25> common.lib (ARC4.obj): error LNK2019: external symbol EVP_CIPHER_CTX_init unresolved referred to in the function "public: __cdecl ARC4 :: ARC4 (unsigned int)" (?? 0ARC4 @@ QEAA @ I @ Z)
      25> common.lib (HmacHash.obj): error LNK2019: unresolved HMAC_CTX_init external symbol referenced in the "struct hmac_ctx_st * __cdecl HMAC_CTX_new (void)" function (? HMAC_CTX_new @@ YAPEAUhmac_ctx_st @@ XZ)
      25> common.lib (HmacHash.obj): error LNK2019: unresolved HMAC_CTX_cleanup external symbol referenced in the "void __cdecl HMAC_CTX_free (struct hmac_ctx_st *)" function (? HMAC_CTX_free @@ YAXPEAUhmac_ctx_st @@@ Z)
      25> E: \ Server-Wow \ TrinityCore_434-4.3.4 \ Build \ bin \ RelWithDebInfo \ worldserver.exe: fatal error LNK1120: 16 external unresolved
      25> Compilation of the "worldserver.vcxproj" project completed - ERROR.
      26> ------ Compile operation started: project: ALL_BUILD, configuration: RelWithDebInfo x64 ------
      26> Building Custom Rule E: /Server-Wow/TrinityCore_434-4.3.4/CMakeLists.txt
      26> CMake does not need to re-run because E: /Server-Wow/TrinityCore_434-4.3.4/Build/CMakeFiles/generate.stamp is up-to-date.
      ========== Compile: 23 correct, 3 incorrect, 0 updated, 0 omitted ==========
       
      And this is the original error in Spanish (since I use the compiler in Spanish)
       
      Main.obj : error LNK2019: símbolo externo SSLeay_version sin resolver al que se hace referencia en la función "public: void __cdecl <lambda_4a2d53ce610f18dba0b4b4d6532c13a7>::operator()(void)const " (??R<lambda_4a2d53ce610f18dba0b4b4d6532c13a7>@@QEBAXXZ)
      25>scripts.lib(cs_server.obj) : error LNK2001: símbolo externo SSLeay_version sin resolver
      25>gsoap.lib(stdsoap2.obj) : error LNK2019: símbolo externo sk_num sin resolver al que se hace referencia en la función tcp_connect
      25>gsoap.lib(stdsoap2.obj) : error LNK2019: símbolo externo sk_value sin resolver al que se hace referencia en la función tcp_connect
      25>gsoap.lib(stdsoap2.obj) : error LNK2019: símbolo externo sk_pop_free sin resolver al que se hace referencia en la función tcp_connect
      25>gsoap.lib(stdsoap2.obj) : error LNK2019: símbolo externo OPENSSL_add_all_algorithms_noconf sin resolver al que se hace referencia en la función soap_ssl_init
      25>gsoap.lib(stdsoap2.obj) : error LNK2019: símbolo externo SSL_load_error_strings sin resolver al que se hace referencia en la función soap_ssl_init
      25>gsoap.lib(stdsoap2.obj) : error LNK2019: símbolo externo SSLv23_method sin resolver al que se hace referencia en la función ssl_auth_init
      25>gsoap.lib(stdsoap2.obj) : error LNK2019: símbolo externo SSL_library_init sin resolver al que se hace referencia en la función soap_ssl_init
      25>gsoap.lib(stdsoap2.obj) : error LNK2019: símbolo externo SSL_state sin resolver al que se hace referencia en la función tcp_connect
      25>common.lib(OpenSSLCrypto.obj) : error LNK2019: símbolo externo CRYPTO_num_locks sin resolver al que se hace referencia en la función "void __cdecl OpenSSLCrypto::threadsCleanup(void)" ([email protected]@@YAXXZ)
      25>common.lib(OpenSSLCrypto.obj) : error LNK2019: símbolo externo CRYPTO_set_locking_callback sin resolver al que se hace referencia en la función "void __cdecl OpenSSLCrypto::threadsCleanup(void)" ([email protected]@@YAXXZ)
      25>common.lib(OpenSSLCrypto.obj) : error LNK2019: símbolo externo CRYPTO_THREADID_set_numeric sin resolver al que se hace referencia en la función "void __cdecl threadIdCallback(struct crypto_threadid_st *)" ([email protected]@[email protected]@@Z)
      25>common.lib(OpenSSLCrypto.obj) : error LNK2019: símbolo externo CRYPTO_THREADID_set_callback sin resolver al que se hace referencia en la función "void __cdecl OpenSSLCrypto::threadsCleanup(void)" ([email protected]@@YAXXZ)
      25>common.lib(ARC4.obj) : error LNK2019: símbolo externo EVP_CIPHER_CTX_init sin resolver al que se hace referencia en la función "public: __cdecl ARC4::ARC4(unsigned int)" ([email protected]@[email protected]@Z)
      25>common.lib(HmacHash.obj) : error LNK2019: símbolo externo HMAC_CTX_init sin resolver al que se hace referencia en la función "struct hmac_ctx_st * __cdecl HMAC_CTX_new(void)" ([email protected]@[email protected]@XZ)
      25>common.lib(HmacHash.obj) : error LNK2019: símbolo externo HMAC_CTX_cleanup sin resolver al que se hace referencia en la función "void __cdecl HMAC_CTX_free(struct hmac_ctx_st *)" ([email protected]@[email protected]@@Z)
      25>E:\Server-Wow\TrinityCore_434-4.3.4\Build\bin\RelWithDebInfo\worldserver.exe : fatal error LNK1120: 16 externos sin resolver
      25>Compilación del proyecto "worldserver.vcxproj" terminada -- ERROR.
      26>------ Operación Compilar iniciada: proyecto: ALL_BUILD, configuración: RelWithDebInfo x64 ------
      26>Building Custom Rule E:/Server-Wow/TrinityCore_434-4.3.4/CMakeLists.txt
      26>CMake does not need to re-run because E:/Server-Wow/TrinityCore_434-4.3.4/Build/CMakeFiles/generate.stamp is up-to-date.
      ========== Compilar: 23 correctos, 3 incorrectos, 0 actualizados, 0 omitidos ==========
       
       
      Thanks.
    • By Fyury
      When I run "worldserver.exe" it just crashes and I get this:
      TrinityCore rev. 084da48ba15a 2018-05-26 18:48:09 +0200 (master branch) (Win64, RelWithDebInfo, Static) (worldserver-daemon)
      <Ctrl-C> to stop.
       ______                       __
      /\__  _\       __          __/\ \__
      \/_/\ \/ _ __ /\_\    ___ /\_\ \, _\  __  __
         \ \ \/\`'__\/\ \ /' _ `\/\ \ \ \/ /\ \/\ \
          \ \ \ \ \/ \ \ \/\ \/\ \ \ \ \ \_\ \ \_\ \
           \ \_\ \_\  \ \_\ \_\ \_\ \_\ \__\\/`____ \
            \/_/\/_/   \/_/\/_/\/_/\/_/\/__/ `/___/> \
                                       C O R E  /\___/
      http://TrinityCore.org                    \/__/
      Using configuration file C:/WoW-Server/bin/RelWithDebInfo/worldserver.conf.
      Using SSL version: OpenSSL 1.0.1e 11 Feb 2013 (library: OpenSSL 1.0.1e 11 Feb 2013)
      Using Boost version: 1.65.1
      Updating Auth database...
      >> Auth database is up-to-date! Containing 6 new and 115 archived updates.
      Updating Character database...
      >> Character database is up-to-date! Containing 3 new and 77 archived updates.
      Updating World database...
      >> World database is up-to-date! Containing 193 new and 2262 archived updates.
      Updating Hotfixes database...
      >> Hotfixes database is up-to-date! Containing 18 new and 130 archived updates.
      Realm running as realm ID 1
      Using World DB: TDB 735.00
      Using enUS DBC Locale
      Will clear `logs` table of entries older than 1209600 seconds every 10 minutes.
      Using DataDir ./
      WORLD: MMap data directory is: ./mmaps
      VMap support included. LineOfSight: 1, getHeight: 1, indoorCheck: 1
      VMap data directory is: ./vmaps
      Missing name Guild.SaveInterval in config file C:/WoW-Server/bin/RelWithDebInfo/worldserver.conf, add "Guild.SaveInterval = 15" to this file
      Initialize PlayerDump...
      >> Initialized 370 PlayerDump ColumnDefinitions in 551 ms.
      Loading Trinity strings...
      >> Loaded 965 trinity strings in 32 ms
      Initialize data stores...
      Some required *.db2 files (2 from 230) not found or not compatible:
      ItemSearchName.db2
      WorldSafeLocs.db2
       
       
      ItemSearName.db2 & WorldSafeLocs.db2 dont exist but how can I get them
      When I start "mapextractor.exe" this happens:
       
      Unable to open file DBFilesClient\ItemSearchName.db2 in the archive for locale enUS: FILE_NOT_FOUND
      Unable to open file DBFilesClient\Unittest.db2 in the archive for locale enUS: FILE_NOT_FOUND
      Unable to open file DBFilesClient\WorldSafeLocs.db2 in the archive for locale enUS: FILE_NOT_FOUND
       
×