Jump to content
TrinityCore

Authserver.exe and Worldserver.exe freezing before startup


jaydee2k
 Share

Recommended Posts

Hello,

I compiled the latest source of the 3.3.5 core on Windows 10 - 64bit. On my desktop machine everything is running fine, but

when i copy my server folder to my laptop both server exes are not even opening. When i double click on em the blue circle rotates next to my mouse and 

thats it. The mysql server is running fine on my laptop too. The laptop has Windows 10 - 64bit, the needed vcredist installed and the processor has SSE2.

I'm not even getting an error log because of this which makes it really hard to figure out what the problem is....

Thanks for your help and patience! 

 

EDIT: I need Boost, git, openssl, cmake and so on only to compile right? Not to run the compiled exe files or am I wrong?

I don't want to install all these things on my laptop, he is slow enough. ^^

Edited by jaydee2k
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By mrendoftheline
      Hi all,
      Sorry ahead of time if this is a noob-ish question as I'm fairly new to dealing with SQL. I've exported all the data from my Windows SQL server that functions normally and attempted to import to ubuntu after all previous setup. I've ensure I'm operating off the 5.7 revision of MySQL already just to make sure.
      When I try to kick up the Auth server I'm getting a few errors with the database and I've referred to the old sql database to ensure they match 1 for 1 with the Windows version so I can confirm that the import was at the very least successful in gather all the needed data. This is what I'm currently seeing upon attempting to launch the Auth server and was hoping to get some assistance with this. I can tell it's not liking perhaps some of the format that the db is in or something of that sort but any guidance is helpful. Thank you ahead of time.
      ---
      Using configuration file /home/trinitycore/server/etc/authserver.conf. Using SSL version: OpenSSL 1.1.1f 31 Mar 2020 (library: OpenSSL 1.1.1f 31 Mar 2020) Using Boost version: 1.71.0 Automatic database updates are disabled for all databases! Opening DatabasePool 'auth'. Asynchronous connections: 1, synchronous connections: 1. MySQL client library: 10.3.25 MySQL server ver: 5.7.34 Connected to MySQL database at 127.0.0.1 MySQL client library: 10.3.25 MySQL server ver: 5.7.34 Connected to MySQL database at 127.0.0.1 DatabasePool 'auth' opened successfully. 2 total connections running. In mysql_stmt_prepare() id: 10, sql: "UPDATE account SET salt = ?, verifier = ? WHERE id = ?" Unknown column 'salt' in 'field list' In mysql_stmt_prepare() id: 12, sql: "SELECT a.id, a.username, a.locked, a.lock_country, a.last_ip, a.failed_logins, ab.unbandate > UNIX_TIMESTAMP() OR ab.unbandate = ab.bandate, ab.unbandate = ab.bandate, aa.SecurityLevel, a.totp_secret, a.salt, a.verifier FROM account a LEFT JOIN account_access aa ON a.id = aa.AccountID LEFT JOIN account_banned ab ON ab.id = a.id AND ab.active = 1 WHERE a.username = ?" Unknown column 'aa.SecurityLevel' in 'field list' In mysql_stmt_prepare() id: 13, sql: "SELECT a.id, UPPER(a.username), a.locked, a.lock_country, a.last_ip, a.failed_logins, ab.unbandate > UNIX_TIMESTAMP() OR ab.unbandate = ab.bandate, ab.unbandate = ab.bandate, aa.SecurityLevel, a.session_key_auth FROM account a LEFT JOIN account_access aa ON a.id = aa.AccountID LEFT JOIN account_banned ab ON ab.id = a.id AND ab.active = 1 WHERE a.username = ? AND a.session_key_auth IS NOT NULL" Unknown column 'aa.SecurityLevel' in 'field list' In mysql_stmt_prepare() id: 17, sql: "SELECT a.id, a.session_key_auth, a.last_ip, a.locked, a.lock_country, a.expansion, a.mutetime, a.locale, a.recruiter, a.os, aa.SecurityLevel, ab.unbandate > UNIX_TIMESTAMP() OR ab.unbandate = ab.bandate, r.id FROM account a LEFT JOIN account_access aa ON a.id = aa.AccountID AND aa.RealmID IN (-1, ?) LEFT JOIN account_banned ab ON a.id = ab.id AND ab.active = 1 LEFT JOIN account r ON a.id = r.recruiter WHERE a.username = ? AND a.session_key_auth IS NOT NULL ORDER BY aa.RealmID DESC LIMIT 1" Unknown column 'a.session_key_auth' in 'field list' In mysql_stmt_prepare() id: 47, sql: "DELETE FROM account_access WHERE AccountID = ?" Unknown column 'AccountID' in 'where clause' In mysql_stmt_prepare() id: 48, sql: "DELETE FROM account_access WHERE AccountID = ? AND (RealmID = ? OR RealmID = -1)" Unknown column 'AccountID' in 'where clause' In mysql_stmt_prepare() id: 49, sql: "INSERT INTO account_access (AccountID, SecurityLevel, RealmID) VALUES (?, ?, ?)" Unknown column 'AccountID' in 'field list' In mysql_stmt_prepare() id: 51, sql: "SELECT SecurityLevel FROM account_access WHERE AccountID = ? AND (RealmID = ? OR RealmID = -1) ORDER BY RealmID DESC" Unknown column 'SecurityLevel' in 'field list' In mysql_stmt_prepare() id: 68, sql: "INSERT INTO logs_ip_actions (account_id, character_guid, realm_id, type, ip, systemnote, unixtime, time) VALUES (?, ?, ?, ?, (SELECT last_ip FROM account WHERE id = ?), ?, unix_timestamp(NOW()), NOW())" Unknown column 'realm_id' in 'field list' In mysql_stmt_prepare() id: 69, sql: "INSERT INTO logs_ip_actions (account_id, character_guid, realm_id, type, ip, systemnote, unixtime, time) VALUES (?, ?, ?, ?, (SELECT last_attempt_ip FROM account WHERE id = ?), ?, unix_timestamp(NOW()), NOW())" Unknown column 'realm_id' in 'field list' In mysql_stmt_prepare() id: 70, sql: "INSERT INTO logs_ip_actions (account_id, character_guid, realm_id, type, ip, systemnote, unixtime, time) VALUES (?, ?, ?, ?, ?, ?, unix_timestamp(NOW()), NOW())" Unknown column 'realm_id' in 'field list' In mysql_stmt_prepare() id: 71, sql: "INSERT INTO logs_ip_actions (account_id, character_guid, realm_id, type, ip, systemnote, unixtime, time) VALUES (?, 0, 0, 1, ?, ?, unix_timestamp(NOW()), NOW())" Unknown column 'realm_id' in 'field list' In mysql_stmt_prepare() id: 80, sql: "INSERT INTO secret_digest (id, digest) VALUES (?,?)" Table 'auth.secret_digest' doesn't exist In mysql_stmt_prepare() id: 81, sql: "DELETE FROM secret_digest WHERE id = ?" Table 'auth.secret_digest' doesn't exist In mysql_stmt_prepare() id: 83, sql: "UPDATE account SET totp_secret = ? WHERE id = ?" Unknown column 'totp_secret' in 'field list' Closing down DatabasePool 'auth'. Asynchronous connections on DatabasePool 'auth' terminated. Proceeding with synchronous connections. All connections on DatabasePool 'auth' closed. Could not prepare statements of the Login database, see log for details. Closing down DatabasePool 'auth'. Asynchronous connections on DatabasePool 'auth' terminated. Proceeding with synchronous connections. All connections on DatabasePool 'auth' closed. ---  
    • By xgamerninjax
      Hello all, first time posting here and it's really got me scratching my head.
      I've compiled everything on my own computer, and then transferred everything to a host computer so the server can stay live. The server was running fine for a month or so and then suddenly it just crashes when it hits "Loading C++ scripts", exiting saying "caught signal 22"
      I tried setting up the host computer from scratch and transferred everything over fresh and it's still happening for some reason. (Note, I can run the server perfectly on my personal pc where I compiled it.)
      Any help would be greatly appreciated, thanks!
      3d7e3a40e2b3+_worldserver.exe_[1-4_15-19-45].dmp 3d7e3a40e2b3+_worldserver.exe_[1-4_15-19-45].txt
    • By Deer_Hunter
      Hello all,
      I just updated from the latest Git 
      Trinity Core REV. ac6baa547376 + 2020-02-21  3.3.5 Branch.
      I'm getting this error after crash.
      Problem signature:
        Problem Event Name:    APPCRASH
        Application Name:    worldserver.exe
        Application Version:    0.0.0.0
        Application Timestamp:    5e50a462
        Fault Module Name:    StackHash_f12f
        Fault Module Version:    6.3.9600.19629
        Fault Module Timestamp:    5e2fdc0d
        Exception Code:    c0000374
        Exception Offset:    PCH_9E_FROM_ntdll+0x0000000000090D0A
        OS Version:    6.3.9600.2.0.0.272.7
        Locale ID:    1033
        Additional Information 1:    f12f
        Additional Information 2:    f12f0934d3e965f73c68e60f20f2cd40
        Additional Information 3:    7595
        Additional Information 4:    7595e4d8d703db9dcd3d2f6ea540e357
      the exception code says its a Heap error,  I'm not sure how to troubleshoot this.
      Thanks
    • By 939h
      Hi,

      The chat channel Lookup for group is not available when a player isn't in a city. I tried to modify the worldserver.conf file with:
      #
      #    Channel.RestrictedLfg
      #        Description: Restrict LookupForGroup channel to characters registered in the LFG tool.
      #        Default:     1 - (Enabled, Allow join to channel only if registered in LFG)
      #                     0 - (Disabled, Allow join to channel in any time)
      Channel.RestrictedLfg = 0

      I restarted the server but it didn't help.

      Thanks
    • By Probie_Wan_Kenobi
      I believe everything I have done up to this point has been correct. When I go to launch worldserver.exe a console window opens up for a second and closes right away and nothing else seems to have happened. I skipped a head a little in the instructions to see what is left and step 5 seems skippable since I am running this only for this computer and step 6 has me launch to a log in screen which I can not get to. I tried going to the faq but the page was not loading properly so I am forced to post here.
×
×
  • Create New...