Jump to content
TrinityCore

Dbc, Maps, mmaps, Vmaps problems


Munga
 Share

Recommended Posts

Hello,

First fo all, thanks for this awesome trinitycore. I can´t even imagine how much are you working on this so.. thanks!

Now ill explain my issue:

After being working hard to fix some other issues (i acutally learned a lot from them) i get to the point of extracting maps. This were my steps:

1. Copy mapextractor, nmapgenerator, vmap4assemble, vmap4extractor in my wow folder.

2. Copy extractor.bat in my wow folder.

3. Execute wow.exe, get to the loging screen, close it (i tried with wow.exe opened...just in case, and same result).

4. Execute Extractor.bat . Tried to extract the maps and dbc´s with option 1. the result is a console screen blinking and then "press anykey to continue" (like if it would finish).

5. I thought...well lets try this on admin mode...so i executed extractor.bat as admin and i got a windows error "Windows can not find mapextractor"

The files are in the same folder and until this point everthing was ok.

 

Any idea? what is going on? i tried to look for this error in forums and internet and i found nothing, just a guy who deleted config.wtf and ran wow again...tried and nothing changes.

EDIT: Tried the same with a 7.1.5 (master branch) and i got the same error....:(

 

Thanks so much in advance!

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Winix said:

Hello, First of all, thanks for this awesome trinitycore. I can´t even imagine how much are you working on this so.. thanks!

Now ill explain my issue: After being working hard to fix some other issues (i acutally learned a lot from them) i get to the point of extracting maps. These were my steps:

1. Copy mapextractor, nmapgenerator, vmap4assemble, vmap4extractor in my wow folder.

2. Copy extractor.bat in my wow folder.

3. Execute wow.exe, get to the loging screen, close it (i tried with wow.exe opened...just in case, and same result).

4. Execute Extractor.bat . Tried to extract the maps and dbc´s with option 1. the result is a console screen blinking and then "press anykey to continue" (like if it would finish).

5. I thought...well lets try this on admin mode...so i executed extractor.bat as admin and i got a windows error "Windows can not find mapextractor"

The files are in the same folder and until this point everthing was ok.

Any idea? what is going on? i tried to look for this error in forums and internet and i found nothing, just a guy who deleted config.wtf and ran wow again...tried and nothing changes.

EDIT: Tried the same with a 7.1.5 (master branch) and i got the same error....:(

Thanks so much in advance!

Your steps 1 & 2 look OK, no problem there. Step 3: You don't need to run Wow.exe other than to verify that you have got the correct version. You can also check the file version info (File => Properties) instead of starting the game. A better way to ensure that you run the extractor.bat script correctly and to have permission to create new folders & files in your WoW game folder, start the command window (CMD.EXE) as Administrator, which usually opens the command prompt in your local path C:\Windows\System32\. From here, you need to Change Directory (use the command: CD) to your game folder like this (my example includes the current path in the prompt):

C:\Windows\system32>cd "C:\Program Files (x86)\World of Warcraft"

C:\Program Files (x86)\World of Warcraft>_

C:\Program Files (x86)\World of Warcraft>extractor.bat

This should allow you to run extractor.bat properly to create all the files & folders needed to get your dbc/DB2, GT, maps, vmaps etc.

Link to comment
Share on other sites

Hello, I'm trying to configure a TrinityCore server and I am at the stage where I need to allow for the worldserver.exe to configure the databases and what not, while I can get past that stage I cannot get past the part where it needs to go over the maps, an issue I am seeing is that after I use the extractor tools to extract the vmaps and maps and so on I check within the maps folder itself and see that they are numbered differently to what the worldserver prompt menu is asking for, for instance the error I am actually getting is "Map file './maps/0000_43_31.map' does not exist! Please place MAP-files (*.map) in the appropriate directory (./maps/), or correct the DataDir setting in your worldserver.conf file." You see that is asks for 0000_43_31 yet if I check my maps folder which I extracted from a 3.3.5 client they are numbered without the underscores and there is not a single .map file with more than four zeros. The only simularity I can find within my maps folder is 0004331 which is without an underscore and one less zero.

Am I doing something wrong during extraction or somewhere else, I'm not sure how to resolve this; or can I simply change how the worldserver.exe is locating these map files. Thanks a lot.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Aokromes said:

4 digits map files are used by master branch, not by 3.3.5a.

It seems the extractors I used were intended for 3.3.5a. I've just recompiled and now have my own extractors and have put them into the directory of a 3.3.5 client and the prompt for the mapextractor.exe menu opens and then closes instantly, not creating anything. I added a gif to show you what I mean. I have the vmaps folder fine but the batch file mentions that you need maps to be extracted before moving onto vmaps.

Any idea why it closes instantly?

http://i.imgur.com/d1rhnQc.gifv

 

Edited by TeegeeUK
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, CDawg said:

@TeegeeUK I'm assuming you are running Windows?

Run the cmd.exe and manually run the extractor binaries. That will give you an error message without the window prematurely closing, then post back here with your results if you need more assistance.

It seems like it's locating the wrong directory. Does the client need to be on the C drive, as I currently have it elsewhere. Here is what the error states: http://i.imgur.com/3kxXxQD.png

Edited by TeegeeUK
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, CDawg said:

Launch the client, then get out. The extractors don't know where your wow client is located.

You can also try place the extractor binaries in the root dir of your wow (335a) client.

I moved the client to the C drive, removed the extractors and copied them back over from where my worldserver.exe is located and then launched the WoW.exe however it still closes instantly when I run the extractor.exe. Here is a clip: a.pomf.cat/wkefgv.mp4

Link to comment
Share on other sites

I don't think your client has to be specifically anywhere. As long as the client was ran last. It registers it's location in your registry.

Anyhow, yeah that should work with the extractors in the root directory of your wow client. You still getting the error message?

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, CDawg said:

I don't think your client has to be specifically anywhere. As long as the client was ran last. It registers it's location in your registry.

Anyhow, yeah that should work with the extractors in the root directory of your wow client. You still getting the error message?

Yeah, still getting the same error messages; it's just not detecting it for some reason, any idea why that might be?

http://i.imgur.com/IgHCVCq.png

Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, CDawg said:

I don't think your client has to be specifically anywhere. As long as the client was ran last. It registers it's location in your registry.

Anyhow, yeah that should work with the extractors in the root directory of your wow client. You still getting the error message?

I've just managed to snap a shot of the actual mapextractor.exe menu and you can see that it's not finding the enUS even though it has detected the file path, not sure if this helps at all.


http://i.imgur.com/XyxQGAG.png

 

And here is a screenshot of inside the Data folder itself:

http://i.imgur.com/ALSaEPy.png

Edited by TeegeeUK
Link to comment
Share on other sites

Is there a data/enUS directory in your wow directory?

You might have a bad wow client.

Edit:

Ah I see your second screenshot.. you have a modified client that reads additional mpq files. That patch-w.mpq is known to give issues.

I used to modify wow clients. You should run a pure wow.exe file

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, blkht said:

We can`t extract from 3.3.5a enGB?

 

wsjzsx.jpg

I`m updating this incase someone else runs in to this problem.

As Aokromes said, this extractor is for 7.1.5, as I had pulled the master branch without knowing. I used git bash to pull from the 3.3.5 repo link, which really just pulls master unless you specify a revision. I had to pull with git extensions so I could select branch 3.3.5, which is explained in the installation guide.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


  • Similar Content

    • By WalkerSh
      Friends,
      I am going through a big problem.
      all maps in "BFa" are completely empty. (without "mobs", without "Npc's".
      how can I enable world missions and all the content in "BFa".  ??????????????????????
      I looked everywhere on this subject, but I was unsuccessful.
      I apologize, I am a beginner in the projects.

      ====================================================================
      I am currently using this project. 8.3.0 (33369)
      http://www.ac-web.org/forums/showthread.php?237071-World
       
      updated to 8.3.7 (35662)
      https://mega.nz/file/0dpmla4Q#4tKwrc-G9uhyxCkJozNwZp8Pr0ArgZmwO-ay7OCMvGw
      Source project
      https://github.com/TrinityCore/TrinityCore

      ====================================================================
      My WorldServ.conf
      #    Expansion
      #        Description: Allow server to use content from expansions. Checks for expansion-related
      #                     map files, client compatibility and class/race character creation.
      #        Default:     7 - (Expansion 7)
      #                     6 - (Expansion 6)
      #                     5 - (Expansion 5)
      #                     4 - (Expansion 4)
      #                     3 - (Expansion 3)
      #                     2 - (Expansion 2)
      #                     1 - (Expansion 1)
      #                     0 - (Disabled, Ignore and disable expansion content (maps, races, classes)
      Expansion = 8
      #
    • By reyne
      Hey there!

      I've followed a few threads here about map extraction, and am still having issues. Originally, I was having the issue described here.
      After following the advice given in that thread (creating characters of both BC races and running around for a bit), I am no longer getting that error, however now I get the following error while trying to extract maps:

      `Error loading World\Maps\Expansion01\Expansion01_42_6.adt`

      This repeats for every line in Expansion01, and then the extractor crashes.

      I'm not sure where else to go from here.

      Thanks for your help

      Edit: I've created an 85 on an i85 server and flown all around Outland now, same issue.
    • By Ithylis
      =====[ English ]=====
      Hello,
      First of all I'm sorry if my english is not good, it's the use of Mr Google translation
      That's after years I restart in a WoW private server.
      I thank everyone who gives their time to help TrinityCore evolve.
      I appeal to the community because I can not find the dbc-cameras-vmaps-maps-mmaps-gt files of master 8.2.0.31478.
      I have the official version of the game in 8.2.5 and going through Arctium I do not have the data to extract all that, or else I get it wrong.
      Would anyone be kind enough to share all these extracted files please?
      Thank you very much and have a good day / night
      Regards,
      Ithylis
      =====[ Français ]=====
      Bonjour,

      Avant tout je suis désolé si mon anglais n'est pas bon, c'est l'utilisation de Monsieur Google traduction

      Voilà après des années je me relance dans un serveur privé WoW.
      Je remercie tout ceux qui donnent de leur temps pour faire évoluer TrinityCore.
      Je fais appel à la communauté, car je n'arrive pas à trouver les fichiers dbc-cameras-vmaps-maps-mmaps-gt de la version master 8.2.0.31478.
      J'ai la version officielle du jeu en 8.2.5 et en passant par Arctium je n'ai pas les données pour extraire tout cela, ou alors je m'y prends mal.

      Est-ce que quelqu'un aurait la bonté de partager tous ces fichiers extraits s'il vous plait ?

      Merci beaucoup et bonne journée/nuit
      Cordialement,
      Ithylis
    • By roweqharoji
      Hi guys, this is my first post for help. I think this may be a really noob problem, but I just can't...... Sorry first if there's any mistakes.
      I tried to host 4.3.4 from https://gitlab.com/trinitycore/TrinityCore_434, but with no luck I keep recieving error like The `spell_proc` table entry for spellIdXXX has Attribute PROC_ATTR_REQ_SPELLMOD, but spell has no spell mods. Proc will not be triggered. Detailed log is attached below.
      I have host 3.3.5 without error, but when it comes to 4.3.4, I just can't figure out how to solve this situation. I've tried searching for similar problem, but they said it's client side issue. like this https://gitlab.com/trinitycore/TrinityCore_434/issues/165. I tried download different client data such as wowmortal, atlantiss, mangos wowregeneration...and other two client. But no luck with those...
      If anyone can show me any hint, I would really appreciate
      DBErrors.log
    • By omgdior
      Hello user!  Help me please. How to extract the client DBC, Maps, VMaps & VMaps. I for some reason after 3.3.5 can not understand what to do in the new version. I hope for you.
×
×
  • Create New...