Jump to content
TrinityCore

Dbc, Maps, mmaps, Vmaps problems


Munga
 Share

Recommended Posts

Sind Sie mit den richtigen Verzeichnisbaum?

 


Correct *.map files not found in path 'data/maps' or *.vmtree/*.vmtile files in 'data/vmaps'. Please place *.map/*.vmtree/*.vmtile files in appropriate directories or correct the DataDir value in the worldserver.conf file.

 

Grüße.

Mortos.

Link to comment
Share on other sites

Du hast entweder den Pfad in der Config nicht korrekt eingestellt oder aber die Maps von einem falschen Clienten gezogen. Beachte, dass der Master Branch mit 3.3.5a arbeitet und die Maps, VMaps und MMaps entsprechend von diesem erstellt werden müssen.

Link to comment
Share on other sites

Hi,

erstmal sorry, für die verspätete antwort, aber ich war im Urlaub und konnte da nicht direkt schauen.

 

Server.log: 

Using SSL version: OpenSSL 1.0.1e 11 Feb 2013 (library: OpenSSL 1.0.1e 11 Feb 2013)
Using Boost version: 1.49.0
Realm running as realm ID 1
Using World DB: TDB 335.54
Will clear `logs` table of entries older than 1209600 seconds every 10 minutes.
Using DataDir ./data/
WORLD: MMap data directory is: ./data/mmaps
VMap support included. LineOfSight: 1, getHeight: 1, indoorCheck: 1
VMap data directory is: ./data/vmaps
Map file './data/maps/0004331.map': does not exist!
Correct *.map files not found in path './data/maps' or *.vmtree/*.vmtile files in './data/vmaps'. Please place *.map/*.vmtree/*.vmtile files in appropriate directories or correct the DataDir value in the worldserver.conf file.

Die Maps wurden mit der WoW Clientnummer: 12340 entpackt und über dewn linux benutzer, der auch die rechte für das starten des servers hat.

Link to comment
Share on other sites

Well, i have some problem with mapextractor (i have the latest version of everything). it shows me this:

lYa99g.png

 

In addition, to this problem, i have problem in vmapextractor too:

8cjduX.png

 

Haven't found anything similar.

Anyone have a solution?

 

btw, i have windows 7 ultimate 64 bit.

Edited by R-MaX
Link to comment
Share on other sites

Well, i have some problem with mapextractor (i have the latest version of everything). it shows me this:

lYa99g.png

 

In addition, to this problem, i have problem in vmapextractor too:

8cjduX.png

 

Haven't found anything similar.

Anyone have a solution?

 

btw, i have windows 7 ultimate 64 bit.

 

That happens with incomplete 4.3.4 versions.

Link to comment
Share on other sites

Just thought I would add that I successfully extracted everything (3.3.5a) under Debian yesterday, and that mmaps only took 4 1/4 hours this time. :)

Wow, and I thought my gaming rig is ancient, few days ago it did mmaps in 2,5 hours for 335a.

434 took me about 3,5 hours, probably for the new areas?

Link to comment
Share on other sites

Just thought I would add that I successfully extracted everything (3.3.5a) under Debian yesterday, and that mmaps only took 4 1/4 hours this time. :)

 

Wow, and I thought my gaming rig is ancient, few days ago it did mmaps in 2,5 hours for 335a.

434 took me about 3,5 hours, probably for the new areas?

 

Last year I dusted off an old Dell Dimension 2400 so I could extract maps on it while I played some LotRO and it took over 24 hours for the mmaps to finish.

 

Needless to say I won't be doing that anytime soon.

Link to comment
Share on other sites

Last year I dusted off an old Dell Dimension 2400 so I could extract maps on it while I played some LotRO and it took over 24 hours for the mmaps to finish.

 

Needless to say I won't be doing that anytime soon.

There are some really good optimizations on the mmaps.exe, a few months ago it took me about 5h for 3.3.5a and now only 2,5h on an old Core2Quad Q9550.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 

vmapcrash_zps460c55a8.png

 

map extraction TC 4.3.4  

 

i ran mapextractor.exe fine  then made the bat file   with the following 

 

vmap4extractor.exe

md vmaps

vmap4assembler.exe Buildings vmaps

pause
 

Ran file goto below and clashed  

 

Extracting Worldwmotransportstransport_zeppelintransport_zeppelin.wmo
Extracting WorldwmotransportsWMO_elevatorsAbyssal_Jellyfish_Elevator_transpo
rt.wmo
Extracting WorldwmotransportsWMO_elevatorsND_Ship_UD_BG_Transport.wmo
 
E:World of Warcraft - Cataclysm>md vmaps
 
E:World of Warcraft - Cataclysm>vmap4assembler.exe Buildings vmaps
using Buildings as source directory and writing output to vmaps
Could not read dir_bin file!
exit with errors
 
E:World of Warcraft - Cataclysm>pause
Press any key to continue . . .
 
 
error_zpsaf884e2b.png

 

 

I've got the same problem but under linux.

 /server/bin/vmap4assembler Buildings/ vmaps/
using Buildings/ as source directory and writing output to vmaps/
Could not read dir_bin file!
exit with errors

Does anybody now how to solve it?

Edited by tima2000
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hello all,

 

I've been searching all over. There are more topics to this question, but I cannot find a solution.

 

When I run the .bat file it extracts loads of .wmo files. Until it gets stuck at

"Extracting WorldwmotransportsWMO_elevatorsND_Ship_UD_BG_Transport.wmo"

 

I've asked on #trinity IRC. They say it's because my client is incomplete. I've downloaded the 4.3.4 WoW client from the Molten WoW torrent. indeed when I log on into a server of theirs, my game says it's still downloading at 63%

It takes 5 hours to get 1 % and when I enter a new area, it goes back to 49%

 

I've searched all over and downloaded multiple clients. Some were even just virusses and such.

Do I have to keep looking? Or is something else wrong?

 

Maybe someone has a a link I could use to get 100% 4.3.4

 

 

 

I'm using:

Windows 7 64bit

VS2013 64bit

CMake 2.8.12.2

HeidiSQL 8.3.0.4694

Git Extensions

I've been using this Tut: http://collab.kpsn.org/display/tc/Win+4.3.4

Edit: Using WoW enGB 4.3.4

 

Hopefully this is enough info.

Thanks

Edited by WoMBaTToS
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


  • Similar Content

    • By WalkerSh
      Friends,
      I am going through a big problem.
      all maps in "BFa" are completely empty. (without "mobs", without "Npc's".
      how can I enable world missions and all the content in "BFa".  ??????????????????????
      I looked everywhere on this subject, but I was unsuccessful.
      I apologize, I am a beginner in the projects.

      ====================================================================
      I am currently using this project. 8.3.0 (33369)
      http://www.ac-web.org/forums/showthread.php?237071-World
       
      updated to 8.3.7 (35662)
      https://mega.nz/file/0dpmla4Q#4tKwrc-G9uhyxCkJozNwZp8Pr0ArgZmwO-ay7OCMvGw
      Source project
      https://github.com/TrinityCore/TrinityCore

      ====================================================================
      My WorldServ.conf
      #    Expansion
      #        Description: Allow server to use content from expansions. Checks for expansion-related
      #                     map files, client compatibility and class/race character creation.
      #        Default:     7 - (Expansion 7)
      #                     6 - (Expansion 6)
      #                     5 - (Expansion 5)
      #                     4 - (Expansion 4)
      #                     3 - (Expansion 3)
      #                     2 - (Expansion 2)
      #                     1 - (Expansion 1)
      #                     0 - (Disabled, Ignore and disable expansion content (maps, races, classes)
      Expansion = 8
      #
    • By reyne
      Hey there!

      I've followed a few threads here about map extraction, and am still having issues. Originally, I was having the issue described here.
      After following the advice given in that thread (creating characters of both BC races and running around for a bit), I am no longer getting that error, however now I get the following error while trying to extract maps:

      `Error loading World\Maps\Expansion01\Expansion01_42_6.adt`

      This repeats for every line in Expansion01, and then the extractor crashes.

      I'm not sure where else to go from here.

      Thanks for your help

      Edit: I've created an 85 on an i85 server and flown all around Outland now, same issue.
    • By Ithylis
      =====[ English ]=====
      Hello,
      First of all I'm sorry if my english is not good, it's the use of Mr Google translation
      That's after years I restart in a WoW private server.
      I thank everyone who gives their time to help TrinityCore evolve.
      I appeal to the community because I can not find the dbc-cameras-vmaps-maps-mmaps-gt files of master 8.2.0.31478.
      I have the official version of the game in 8.2.5 and going through Arctium I do not have the data to extract all that, or else I get it wrong.
      Would anyone be kind enough to share all these extracted files please?
      Thank you very much and have a good day / night
      Regards,
      Ithylis
      =====[ Français ]=====
      Bonjour,

      Avant tout je suis désolé si mon anglais n'est pas bon, c'est l'utilisation de Monsieur Google traduction

      Voilà après des années je me relance dans un serveur privé WoW.
      Je remercie tout ceux qui donnent de leur temps pour faire évoluer TrinityCore.
      Je fais appel à la communauté, car je n'arrive pas à trouver les fichiers dbc-cameras-vmaps-maps-mmaps-gt de la version master 8.2.0.31478.
      J'ai la version officielle du jeu en 8.2.5 et en passant par Arctium je n'ai pas les données pour extraire tout cela, ou alors je m'y prends mal.

      Est-ce que quelqu'un aurait la bonté de partager tous ces fichiers extraits s'il vous plait ?

      Merci beaucoup et bonne journée/nuit
      Cordialement,
      Ithylis
    • By roweqharoji
      Hi guys, this is my first post for help. I think this may be a really noob problem, but I just can't...... Sorry first if there's any mistakes.
      I tried to host 4.3.4 from https://gitlab.com/trinitycore/TrinityCore_434, but with no luck I keep recieving error like The `spell_proc` table entry for spellIdXXX has Attribute PROC_ATTR_REQ_SPELLMOD, but spell has no spell mods. Proc will not be triggered. Detailed log is attached below.
      I have host 3.3.5 without error, but when it comes to 4.3.4, I just can't figure out how to solve this situation. I've tried searching for similar problem, but they said it's client side issue. like this https://gitlab.com/trinitycore/TrinityCore_434/issues/165. I tried download different client data such as wowmortal, atlantiss, mangos wowregeneration...and other two client. But no luck with those...
      If anyone can show me any hint, I would really appreciate
      DBErrors.log
    • By omgdior
      Hello user!  Help me please. How to extract the client DBC, Maps, VMaps & VMaps. I for some reason after 3.3.5 can not understand what to do in the new version. I hope for you.
×
×
  • Create New...