Jump to content
TrinityCore
Apple

"unknown column" "missing table" "duplicate column" error / sql problems / SQLDriverLogFile < answer on 1st post of 1st page

Recommended Posts

Hi,

I know that this question has already been ask many times but I didn't find a working answer.

So I put my DBC/Maps/vMaps in the "DirData" directory.

I extract them from my 3.3.5.12340 client with http://code.google.com/p/trinitycore/downloads/detail?name=%5B8902%5D%20Maptools.zip&can=1&q=

And when I try to run the ./worldserver, an error appears.

/root/DirData/dbc/Spell.dbc (exists, but has 234 fields instead of 234) Possible wrong client version.

I also update the world database with the spell updates :

~/TrinityCore/sql/updates/world# mysql -uroot -p***** --database world < 2011_12_18_02_world_spell_script_names.sql

~/TrinityCore/sql/updates/world# mysql -uroot -p***** --database world < 2011_12_16_00_world_spell_bonus_data.sql

~/TrinityCore/sql/updates/world# mysql -uroot -p***** --database world < 2011_12_10_00_world_spell_proc_event.sql

~/TrinityCore/sql/updates/world# mysql -uroot -p***** --database world < 2011_11_29_00_world_spell_script.sql

~/TrinityCore/sql/updates/world#

But the problem is still here ...

Can someone give me a path ? Thanks !

Djokx.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That what I was doing and

UPDATE `quest_template` SET `RequiredClasses`=`RequiredClasses`|128 WHERE `Id`=7463

Thanks for all ! :)

TrinityCore is amazing !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Compile your extractor from the repo... those extractors are out-of-date.

Note: Why you guy's keep going to that repo!!! There is no reference to that repo on the wiki! The extractors are included on the repo... compile them and use them!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Derp. Because people always wanna be spoon-fed.

Update: Added some bold stuff on the wiki to make sure people don't miss it...not sure if it'll work though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Where in the wiki or even search does it describe where people can get the 3.3.5 12340 client?

To get the client you are kind of on your own. ebay is a cheap place to get the dvd install disks, and places like fileplanet you can get the patches.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

ich habe alles so gemacht, wie es im Tutorial steht und eigenhändisch alle Updates aus dem Ordner ~/TrinityCore/sql/updates/world/ eingefügt (mysql -u root -p -wf world < ***.sql).

Beim Serverstart jedoch kommt immer nochfolgende Fehlermeldung:

Loading Waypoints...

SQL: SELECT id, point, position_x, position_y, position_z, orientation, move_flag, delay, action, action_chance FROM waypoint_data ORDER BY id, point

ERROR: [1054] Unknown column 'orientation' in 'field list'

Könnt ihr mir dabei helfen?

Liebe Grüße,

kangaro0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moin,

ich habe jetzt selbstständig das Feld 'Orientation' hinzugefügt. Funktioniert, jedoch habe ich meine Bedenken wie lange.

Wenn jemand eine bessere Lösung hat, kann er sie ja posten!

Liebe Grüße,

kangaro0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I start the worldserver and get to the loading quests part, then i am greeted with

error: [1054] Unknown column 'id' in 'field list'

The error log says

Loading Quests...

ERROR:

C:\TrinityCore\src\server\shared\Database\MySQLConnection.cpp:535 in MySQLConnection::_HandleMySQLErrno FATAL ERROR:

  Your database structure is not up to date. Please make sure you've executed all queries in the sql/updates folders.

I have tried:

Reimporting the world database, importing an old one and upgrading it, in 2 different sql manager clients, and still the same error.

Really have not got a clue and any help would be great. Thanks.

EDIT: Meh, ignore this, i fixed it. Sorry.

Edited by Gonzo0193

Share this post


Link to post
Share on other sites

Assuming that you are doing a fresh install.

Re-download the "Full" database from here:

https://github.com/d..._2011_11_24.rar

follow the wiki instructions on Installing the databases using the above for your world database, after

you have all 3 databases set up then go to your TrinityCore Source folder and go into the sql/updates/world folder and apply all updates that need to be applied.

roadmaster

*Edit* glad you were able to fix it. :)

Edited by roadmaster

Share this post


Link to post
Share on other sites

--- Canned message start

It appears the issue in the original post was solved, so this thread shall be closed. Should you encounter any other difficulties, please open a new thread.

--- Canned message end ---

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have tried re-compiling and re-downloading everything, and it still refuses to work.

The authserver starts and runs fine (haven't tried connecting but console shows no errors and runs) but even after a re-compile and re-do of the world database i get this error message in the worldserver console:

"ERROR: [1054] Unknown column 'Id' in 'field list'" - Along with everything else (see image attached).

Then as it says, when i try to run the SQL updates, most work, but using that table get: (for the query:"UPDATE `quest_template` SET `RequiredClasses`=0 WHERE `entry`=8249; -- Junkboxes Needed")

Error Code : 1054

Unknown column 'RequiredClasses' in 'field list'

I have executed the latest TDB_Full from the Githubs downloads have not modified any SQL queries except for password in the creating one.

So uhm, Help? Ill provide any other info if its needed, didn't really know what you would need xD

Thanks in advance

post-7247-0-32993000-1325488669_thumb.pn

Share this post


Link to post
Share on other sites

sql updates

why is that so hard to understand?

Then as it says, when i try to run the SQL updates, most work, but using that table get: (for the query:"UPDATE `quest_template` SET `RequiredClasses`=0 WHERE `entry`=8249; -- Junkboxes Needed")

Error Code : 1054

Unknown column 'RequiredClasses' in 'field list'

A good amount of the SQL updates are not working for me, I only gave one example. There are more (any to do with that table) that get a similar error. Its close to the same though so i didn't include screenies for what the world server does after each thing in the sql/updates folder

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thats what I was trying to do Aokromes but it gave me errors. I have done it before without any troubles.

But MySQL didn't give an error for the mass query from the script that Nay linked me to so its working now. Thanks Nay.

Still confused on why but im happy its working :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

--- Canned message start

It appears the issue in the original post was solved, so this thread shall be closed. Should you encounter any other difficulties, please open a new thread.

--- Canned message end ---

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also wenn dir in der waypoint_data die "orientation" fehlt, dann hast du beim DB importieren entweder ein update vergessen, defekte TDB oder ein Transfer Fehler!

Alternative ist:

NEUE DATENBANK!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello!

I have stumbled in to a problem with my server. I have been following the How to:Win guide section on the wiki to setup up my server. I got this problem when i'm loading up my worldserver.exe.

It begins to load but then it suddenly stops and comes up with the following error:

Loading Conditions...

SQL: SELECT SourceTypeOrReferenceId, SourceGroup, SourceEntry, SourceId, ElseGro

up, ConditionTypeOrReference, ConditionValue1, ConditionValue2, ConditionValue3

, ErrorTextId, ScriptName FROM conditions

ERROR: [1054] Unknown column 'SourceId' in 'field list'

C:\Trinity Core\TrinityCore\src\server\shared\Database\MySQLConnection.cpp:535 i

n MySQLConnection::_HandleMySQLErrno FATAL ERROR:

Your database structure is not up to date. Please make sure you've executed al

l queries in the sql/updates folders.

I'm running on a 64-bit system but i have installed all the server components for 32-bit. So i'm running the server 32-bit. Hope you can help me solve this issue, i'm so close now to get my server up and it's been a struggle.

Best regard, Bloodlustable

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By reyne
      Hey there!

      I've followed a few threads here about map extraction, and am still having issues. Originally, I was having the issue described here.
      After following the advice given in that thread (creating characters of both BC races and running around for a bit), I am no longer getting that error, however now I get the following error while trying to extract maps:

      `Error loading World\Maps\Expansion01\Expansion01_42_6.adt`

      This repeats for every line in Expansion01, and then the extractor crashes.

      I'm not sure where else to go from here.

      Thanks for your help

      Edit: I've created an 85 on an i85 server and flown all around Outland now, same issue.
    • By Uee
      I recently found the Trinity Cataclsym Preservation Project and thought I will try it out.
      I am already running 3.3.5a and Master - both server run great
      Pulled 4.3.4 down using Git and built it same way as others:
      boost_1_73_0 cmake 3.17.2 Mysql 5.7.30 VS Community 2019 Built fine - no issue. Used 'Extractor.bat' to run all the map extractors - worked great!
      Noticed there was extra file 'connection_patcher.exe`, ran that - worked great! Now have "wow_patched" and use this to launch client
      MySQL runs in standalone mode, -initialize, added base sql files, imported, auth and character sql files
      Configured both the .conf files and passwords, IPs etc are all in place.
      Note: When loading the exe and built conf file, bnetserver complain about these items missing, so I add them:
      Updates.AutoSetup = 1 Updates.EnableDatabases = 0 LoginDatabase.SynchThreads = 1 Load up Mysql - loads fine
      Load up bnetserver and appears to load ok - last few lines look like this:
      Connected to MySQL database at 127.0.0.1
      DatabasePool 'auth' opened successfully. 2 total connections running.
      Started auth database connection pool.
      Listening on connections from worldservers on port 1118...
      Load up worldserver and it adds the FULL world and hotfixes, then applied all updates (confirmed archived in SQL) - last few lines look like this:
      Calculate next monthly quest reset time...
      Calculate random battleground reset time...
      Calculate guild limitation(s) reset time...
      Calculate next currency reset time...
      World initialized in 0 minutes 13 seconds
      TrinityCore rev. d0c7bbab40bc 2020-05-06 00:01:21 +0200 (master branch) (Win64, RelWithDebInfo, Static) (worldserver-daemon) ready...
       
      There are no db errors in logs.
      Config.wtf contain portal, realmlist as remote server and patchlist as localhost.
      When I try to connecting using "[email protected]" and password I get immediately disconnected.
      What I did noticed different is that the bnetserver doesnt add "Added realm "Battle for Azeroth" at 192.168.10.213:8085." (From my Master log) 
      3.3.5a also have this line as last line in authserver - but 4.3.4 is not giving me this one.
      Realmlist table is accurate with right information.
      Anyone know why bnetserver is not starting me realm?
       
    • By Deer_Hunter
      Hello all,
      I just updated from the latest Git 
      Trinity Core REV. ac6baa547376 + 2020-02-21  3.3.5 Branch.
      I'm getting this error after crash.
      Problem signature:
        Problem Event Name:    APPCRASH
        Application Name:    worldserver.exe
        Application Version:    0.0.0.0
        Application Timestamp:    5e50a462
        Fault Module Name:    StackHash_f12f
        Fault Module Version:    6.3.9600.19629
        Fault Module Timestamp:    5e2fdc0d
        Exception Code:    c0000374
        Exception Offset:    PCH_9E_FROM_ntdll+0x0000000000090D0A
        OS Version:    6.3.9600.2.0.0.272.7
        Locale ID:    1033
        Additional Information 1:    f12f
        Additional Information 2:    f12f0934d3e965f73c68e60f20f2cd40
        Additional Information 3:    7595
        Additional Information 4:    7595e4d8d703db9dcd3d2f6ea540e357
      the exception code says its a Heap error,  I'm not sure how to troubleshoot this.
      Thanks
    • By Hydra_Btforce
      Just finished download & compile fresh trinitycore 4.3.4  From : https://gitlab.com/trinitycore/TrinityCore_434/tree/4.3.4
       
      Creating World database from : https://github.com/TrinityCoreLegacy/TrinityCore/releases
      Downloading the lasted one & create new database named World
      Navigate to my repo applying sql/updates/world/4.3.4
      Trying to apply all updates but an error occurred while applying updates
      And if i don't apply all updates the world is totally bugged and items/creature are missing.
       
      Please help
    • By 939h
      Hi,

      The chat channel Lookup for group is not available when a player isn't in a city. I tried to modify the worldserver.conf file with:
      #
      #    Channel.RestrictedLfg
      #        Description: Restrict LookupForGroup channel to characters registered in the LFG tool.
      #        Default:     1 - (Enabled, Allow join to channel only if registered in LFG)
      #                     0 - (Disabled, Allow join to channel in any time)
      Channel.RestrictedLfg = 0

      I restarted the server but it didn't help.

      Thanks
×
×
  • Create New...