Jump to content
TrinityCore

"unknown column" "missing table" "duplicate column" error / sql problems / SQLDriverLogFile < answer on 1st post of 1st page


Apple
 Share

Recommended Posts

OK tried it and still nothing...

Opening databasepool 'world'. Async threads: 1, synch threads: 1

MySQL client library: 5.1.49

MySQL server ver: 5.1.49-1ubuntu8.1

MySQL client library: 5.1.49

MySQL server ver: 5.1.49-1ubuntu8.1

Databasepool opened succesfuly. 2 total connections running.

Opening databasepool 'characters'. Async threads: 1, synch threads: 2

MySQL client library: 5.1.49

MySQL server ver: 5.1.49-1ubuntu8.1

[ERROR]: In mysql_stmt_prepare() id: 10, sql: "UPDATE character_banned SET active = 0 WHERE unbandate <= UNIX_TIMESTAMP() AND unbandate <> bandate"

[ERROR]: Table 'characters.character_banned' doesn't exist

~DatabaseWorkerPool for ''.

~DatabaseWorkerPool for 'characters'.

~DatabaseWorkerPool for 'world'.

NVM Re-imported the sql files via ssh and it worked. Guess Navicat is just horrible.

Edited by Noaru
Link to comment
Share on other sites

no these two

OK tried it and still nothing...

Opening databasepool 'world'. Async threads: 1, synch threads: 1MySQL client library: 5.1.49MySQL server ver: 5.1.49-1ubuntu8.1MySQL client library: 5.1.49MySQL server ver: 5.1.49-1ubuntu8.1Databasepool opened succesfuly. 2 total connections running.Opening databasepool 'characters'. Async threads: 1, synch threads: 2MySQL client library: 5.1.49MySQL server ver: 5.1.49-1ubuntu8.1[ERROR]: In mysql_stmt_prepare() id: 10, sql: "UPDATE character_banned SET active = 0 WHERE unbandate <= UNIX_TIMESTAMP() AND unbandate <> bandate"[ERROR]: Table 'characters.character_banned' doesn't exist~DatabaseWorkerPool for ''.~DatabaseWorkerPool for 'characters'.~DatabaseWorkerPool for 'world'.

NVM Re-imported the sql files via ssh and it worked. Guess Navicat is just horrible.

I have been repeating this for more than 2 years, NAVICAT is a piece of shit.

Link to comment
Share on other sites

no these two

I used Jayzee's query (Thank you btw ) replacing it with my linked_respawn fields. Now, after ./worldserver, this happens :

[ERROR]: In mysql_stmt_prepare() id: 27, sql: "SELECT creatorGuid, giftCreatorGuid, count, duration, charges, flags, enchantments, randomPropertyId, durability, playedTime, text, bag, slot, item, itemEntry FROM character_inventory ci JOIN item_instance ii ON ci.item = ii.guid WHERE ci.guid = ? ORDER BY bag, slot"

[ERROR]: Unknown column 'itemEntry' in 'field list'

Abracadabra ! Any reappearances on this one ?

Edited by Zeni
Link to comment
Share on other sites

What was used to insert the database..? :mellow:

`itemEntry` mediumint(8) unsigned NOT NULL DEFAULT '0',

=> I suspect this is the cause . It's in the characters_database.sql . Need to delete this entry from the item_instance related query. Any hints please ?

LE : Fixed it. Just drop the item_instance table and rebuild it with the itemEntry column in it.

Edited by Zeni
Link to comment
Share on other sites

LE : Fixed it. Just drop the item_instance table and rebuild it with the itemEntry column in it.

OMG u cant just drop this table - all items will disappear from ur characters inventory.

-- Add new column to item_instance table

ALTER TABLE `item_instance` ADD COLUMN `itemEntry` mediumint(8) unsigned NOT NULL DEFAULT '0' AFTER `guid`;


-- Set values for new column from corresponding columns in other tables

UPDATE item_instance ii, auctionhouse ah

SET ii.itemEntry = ah.item_template

WHERE ii.guid = ah.itemguid;


UPDATE item_instance ii, character_inventory ci

SET ii.itemEntry = ci.item_template

WHERE ii.guid = ci.item;


UPDATE item_instance ii, guild_bank_item gbi

SET ii.itemEntry = gbi.item_entry

WHERE ii.guid = gbi.item_guid;


UPDATE item_instance ii, mail_items mi

SET ii.itemEntry = mi.item_template

WHERE ii.guid = mi.item_guid;

U missed 10654_characters_item_instance.sql update.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

When I run worldserver.exe it automatically shuts down...

I made a batch file to pause the application before closing and this (http://pastebin.com/3HgrSm3T) is the error it is giving me.

worldserver.conf - http://pastebin.com/GmtqWkDz

authserver.conf - http://pastebin.com/JEeWyQUk

-Thanks :D

Edited by 214sobrien
Link to comment
Share on other sites

It looks to me like there is a problem with your settings for the auth DB

[ERROR]: In mysql_stmt_prepare() id: 51, sql: "SELECT type, time, data FROM acco

unt_data WHERE account = ?"

[ERROR]: Unknown column 'account' in 'where clause'

~DatabaseWorkerPool for ''.

~DatabaseWorkerPool for 'characters'.

~DatabaseWorkerPool for 'world'.

Or, the fact that you have mixed mysql 5.1 with 5.5 is causing prepared statements to mess up, just like it says in the warning.

Link to comment
Share on other sites

I am new to TrinityCore, and I have my server completely updated and installed. The server was giving a MySQL server mismatch, so I downloaded the version to match it. Now, when I run worldserver.exe, it closes. (Note: authserver.exe works perfectly fine) I anticipated that the error would be inside Server.txt, but this is all it gave me

2011-03-06 16:25:58 Using configuration file worldserver.conf.

2011-03-06 16:25:58 TrinityCore Rev: 0 Release Hash: Archive (Win32, little-endian) (core-daemon)

2011-03-06 16:25:58 <Ctrl-C> to stop.


2011-03-06 16:25:58  ______                       __

2011-03-06 16:25:58 /\__  _\       __          __/\ \__

2011-03-06 16:25:58 \/_/\ \/ _ __ /\_\    ___ /\_\ \ ,_\  __  __

2011-03-06 16:25:58    \ \ \/\`'__\/\ \ /' _ `\/\ \ \ \/ /\ \/\ \

2011-03-06 16:25:58     \ \ \ \ \/ \ \ \/\ \/\ \ \ \ \ \_\ \ \_\ \

2011-03-06 16:25:58      \ \_\ \_\  \ \_\ \_\ \_\ \_\ \__\\/`____ \

2011-03-06 16:25:58       \/_/\/_/   \/_/\/_/\/_/\/_/\/__/ `/___/> \

2011-03-06 16:25:58                                  C O R E  /\___/

2011-03-06 16:25:58 http://TrinityCore.org                    \/__/

It also says that my revision is 0. But, I went into the Database and executed query SELECT * FROM `version`; on my world database and it said I am running on Rev 11360. I searched around and it told me to recreate my characters database. I did this, and it did not fix the error. Any way to fix this error? Below is the configuration for my authserver.conf and my worldserver.conf

Authserver

Worldserver

Edited by Therion
Link to comment
Share on other sites

Okay, I opened worldserver.exe again and I saw a little something ( [ERROR]). It gave me these two errors on startup:

[ERROR]: In mysql_stmt_prepare() id: 51, sql: "SELECT type, time, data FROM account_data WHERE account = ?"
[ERROR]: Unknown column 'account' in 'where clause'
--EDIT: In regards to git, I pulled the latest material and git returned with this error:
C:\Program Files\Git\bin\git.exe pull --progress "origin" 

error: unknown object type 0 at offset 65861 in .git/objects/pack/pack-86e2627b85eb13edbc3590cc8ab98e65a70617e0.pack

error: failed to read object 6c91d28eaa1f1e009d32bb87fb49a70b7158edf3 at offset 65861 from .git/objects/pack/pack-86e2627b85eb13edbc3590cc8ab98e65a70617e0.pack

fatal: packed object 6c91d28eaa1f1e009d32bb87fb49a70b7158edf3 (stored in .git/objects/pack/pack-6c91d28eaa1f1e009d32bb87fb49a70b7158edf3.pack) is corrupted

remote: Total 210 (delta 146), reused 3 (delta 0)[K

fatal: index-pack failed

Edited by Therion
Link to comment
Share on other sites

Fixed. Changed column 'accountId' to column 'account'. Fixed it. Still having problems with the git though.

Manually changing DB field name without knowing why your DB is different from what the core expect is a recipe for disaster. You might have corruption later on too. Check again which DB revision you use and which core revision you use.

You better off go through the SQL updates, checking which revision you missed out this change because changing the field name may not be the only change submitted on that revision.

Cheers...

BC

Link to comment
Share on other sites

Facing a new error after I updated DB & Core to the latest available. World crashes emitting following error:

[ERROR]: In mysql_stmt_prepare() id: 154, sql: "INSERT INTO channels(name, team,lastUsed) VALUES (?, ?, UNIX_TIMESTAMP())"

[ERROR]: Unknown column 'name' in 'field list'

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


  • Similar Content

    • By xgamerninjax
      Hello all, first time posting here and it's really got me scratching my head.
      I've compiled everything on my own computer, and then transferred everything to a host computer so the server can stay live. The server was running fine for a month or so and then suddenly it just crashes when it hits "Loading C++ scripts", exiting saying "caught signal 22"
      I tried setting up the host computer from scratch and transferred everything over fresh and it's still happening for some reason. (Note, I can run the server perfectly on my personal pc where I compiled it.)
      Any help would be greatly appreciated, thanks!
      3d7e3a40e2b3+_worldserver.exe_[1-4_15-19-45].dmp 3d7e3a40e2b3+_worldserver.exe_[1-4_15-19-45].txt
    • By Rochet2
      A lot of people have asked how to debug so I made this short guide on how to set up debugging.
      This guide only tells you how to actually set up debugging in TrinityCore on Windows and Linux.
      This will not explain the basics of debugging. You can google those or play around with the debugger to learn.
      Here are a few videos that explain how to actually debug after setting debugging up on visual studio: https://youtu.be/0ebzPwixrJA and linux: https://www.youtube.com/watch?v=sCtY--xRUyI

      This guide contains multiple guides. Each list of bullet points is it's own guide.
      Make sure you can run the server normally before trying to debug.

      Windows:
      On Windows before anything you should check these
      - Before debugging or making crashlogs etc. with Visual Studio you must compile the core in "Debug" instead of "Release". You can select this in "Build>Configuration Manager" or at the top of Visual Studio window http://i.imgur.com/5oHd59j.png
      - You also need to move the new pdb files generate by compiling in debug mode on Visual Studio from the compile output folder (bin) to your server folder - these files contain information needed for debugging.
      - It is assumed that Solution Explorer is open. Open it by selecting "View>Solution Explorer" in Visual Studio http://i.imgur.com/hkW6Gk0.png
      -- You may want to click on the Home icon to reset the view on Solution Explorer http://i.imgur.com/N8UPwDh.png
      - You can place breakpoints in Visual Studio editor by right clicking a line of code and selecting "Breakpoint>Insert Breakpoint" http://i.imgur.com/L2TxBVG.png
      - At the top of the window you should see controls for stepping and continuing when you have started to debug.
      - Here is a video showing the basic Visual Studio functionality https://www.youtube.com/watch?v=Ijdk4z8-2OI
      Fastest way to debug on windows. This is the easiest way to start up debugging a script.
      - Start the authserver and worldserver normally
      - Open TrinityCore.sln in Visual Studio. This is what you usually open when you want to compile the core
      - In Visual Studio at the top select "Debug>Attach to process...>worldserver.exe" and click "Attach" http://i.imgur.com/jDEI2Hq.png
      - You are now debugging
       
      The second slower way of debugging on windows. This is useful for debugging something that occurs in the startup of the server.
      - Open TrinityCore.sln in Visual Studio. This is what you usually open when you want to compile the core
      - In solution explorer right click on worldserver and select "Set as StartUp Project" http://i.imgur.com/wvMzeRA.png
      - In solution explorer right click on worldserver and select "Properties" http://i.imgur.com/rTNEF9O.png
      -- In Properties you should go to "Configuration Properties>Debugging" and edit "Working Directory" to point to the server folder. For me this is the default compile folder so I use "$(OutDir)" http://i.imgur.com/aRI29fB.png
      - Start the authserver normally
      - Start the worldserver by selecting "Debug>Start Debugging". The server will start with debugging attached from the beginning http://i.imgur.com/cg1KJNw.png
      - You are now debugging
      Crashlogs on windows. Once you have a way to reproduce a crash you can get a crashlog that can help you resolve it.
      - After compiling the core in "Debug" instead of "Release" start up the worldserver and authserver
      - Reproduce the crash you have
      - In the server folder there is now a folder called Crashes that contains txt and dmp files. http://i.imgur.com/9eQIdql.png
      - You can open the txt files in text editors http://i.imgur.com/EH6R17E.png
      -- At the top of a txt file there is some information about your system and below it there is the Call Stack and below that there are Variables of each part of the call stack
      -- The Call Stack will tell you at the top what was the last function call before crashing and what function calls led to that function call.
      -- Next to the function names there is the file that the function is defined in and the line number the code was executing in that function.
      -- In the Variables section you can inspect variables that were present at each function call.
      -- Based on this information you are often able to see what crashed or get a better view of what you need to inspect more in your code.
      - The dmp file can be opened in Visual Studio
      -- Open TrinityCore.sln in Visual Studio. This is what you usually open when you want to compile the core
      -- Drag and drop the dmp file to Visual Studio
      -- In the window that opens click to "Debug with Native Only" http://i.imgur.com/OgyU2kM.png
      -- In the window popup click "Break" http://i.imgur.com/4jDzqRn.png
      -- You are now in a state like you would have hit a break point in the code or a crash while debugging. You can inspect the call stack and the variables.
      Edit and continue on windows. When debugging this allows you to change the code and without restarting the server apply those changes so they actually work ingame.
      - Open TrinityCore.sln in Visual Studio. This is what you usually open when you want to compile the core
      - In solution explorer right click on worldserver and select "Properties" http://i.imgur.com/rTNEF9O.png
      -- In Properties select "Configuration Properties>Linker>General" and set "Enable Incremental Linking" to "Yes". http://i.imgur.com/caQqwN5.png
      -- In Properties select "Configuration Properties>Linker>Advanced" and set "Image Has Safe Exception Handlers" to "No". http://i.imgur.com/FYzN8Ks.png
      -- In Properties select "Configuration Properties>C/C++>General" and set "Debug Information Format" to "Program Database for Edit And Continue". http://i.imgur.com/pxQ6I8N.png
      - At the top of the window select "Tools>Options". In the Options select "Debugging>General" and in there select "Enable Edit and Continue", "Enable Native Edit and Continue" and "Require source files to exactly match the original version".
      - Compile the server for the changes to take effect.
      - Set up "The second slower way of debugging" (I did not test edit and continue on other configurations)
      - Start the authserver normally
      - Start the worldserver by selecting "Debug>Start Debugging".
      - Try edit a cpp file a little and save it.
      - At top of Visual Studio window select "Debug>Apply Code Changes" and wait until the changes are applied. Warning: it can take considerable amount of time for the changes to be applied. http://i.imgur.com/77pb58E.png
      - If you have issues, be sure to check the error messages in Output. You can view it by selecting "View>Output" http://i.imgur.com/4cIznW9.png
      - This guide was written based on https://msdn.microsoft.com/en-us/library/esaeyddf.aspx and https://blogs.msdn.microsoft.com/vcblog/2015/07/22/c-edit-and-continue-in-visual-studio-2015/
      Linux:
      First we need to compile the server in debug mode.
      - Compile the server with the cmake flag -DCMAKE_BUILD_TYPE=Debug

      Debugging on linux. You can debug on linux by using GDB.
      - Here is a good video about it: https://www.youtube.com/watch?v=sCtY--xRUyI
      - Basically you
      -- Start the authserver
      -- Start the worldserver by using "gdb ./worldserver"
      -- Enter breakpoints by using break command on gdb
      -- Use the run command on gdb to start the server
      -- You are now debugging
      - You may also be interested in using VScode or some other more visual debuggers. https://www.youtube.com/watch?v=B0xTgyCwsAo
      Crashlogs on linux. Once you have a way to reproduce a crash you can get a crashlog that can help you resolve it.
      - Take crashreport.gdb from /contrib/debugger from source folder and place it to your server folder
      - Start the authserver
      - Start the worldserver by using "gdb -x crashreport.gdb ./worldserver"
      - Reproduce your crash
      - There should be a backtrace.log in your server folder that contains information about the crash like the callstack and variables in each function call in the call stack
      - This guide was written based on https://github.com/TrinityCore/TrinityCore/blob/master/contrib/debugger/README
      Running valgrind on linux. This helps you find memory errors like invalid reads and writes and memory leaks.
      - Here is a good video about it: https://www.youtube.com/watch?v=fvTsFjDuag8
      - Basically you
      -- Start the authserver
      -- Start the worldserver by using "valgrind ./worldserver"
      -- Run your code that you want to analyze and close the server
      -- The console or an output log should contain the valgrind log
    • By reyne
      Hey there!

      I've followed a few threads here about map extraction, and am still having issues. Originally, I was having the issue described here.
      After following the advice given in that thread (creating characters of both BC races and running around for a bit), I am no longer getting that error, however now I get the following error while trying to extract maps:

      `Error loading World\Maps\Expansion01\Expansion01_42_6.adt`

      This repeats for every line in Expansion01, and then the extractor crashes.

      I'm not sure where else to go from here.

      Thanks for your help

      Edit: I've created an 85 on an i85 server and flown all around Outland now, same issue.
    • By Uee
      I recently found the Trinity Cataclsym Preservation Project and thought I will try it out.
      I am already running 3.3.5a and Master - both server run great
      Pulled 4.3.4 down using Git and built it same way as others:
      boost_1_73_0 cmake 3.17.2 Mysql 5.7.30 VS Community 2019 Built fine - no issue. Used 'Extractor.bat' to run all the map extractors - worked great!
      Noticed there was extra file 'connection_patcher.exe`, ran that - worked great! Now have "wow_patched" and use this to launch client
      MySQL runs in standalone mode, -initialize, added base sql files, imported, auth and character sql files
      Configured both the .conf files and passwords, IPs etc are all in place.
      Note: When loading the exe and built conf file, bnetserver complain about these items missing, so I add them:
      Updates.AutoSetup = 1 Updates.EnableDatabases = 0 LoginDatabase.SynchThreads = 1 Load up Mysql - loads fine
      Load up bnetserver and appears to load ok - last few lines look like this:
      Connected to MySQL database at 127.0.0.1
      DatabasePool 'auth' opened successfully. 2 total connections running.
      Started auth database connection pool.
      Listening on connections from worldservers on port 1118...
      Load up worldserver and it adds the FULL world and hotfixes, then applied all updates (confirmed archived in SQL) - last few lines look like this:
      Calculate next monthly quest reset time...
      Calculate random battleground reset time...
      Calculate guild limitation(s) reset time...
      Calculate next currency reset time...
      World initialized in 0 minutes 13 seconds
      TrinityCore rev. d0c7bbab40bc 2020-05-06 00:01:21 +0200 (master branch) (Win64, RelWithDebInfo, Static) (worldserver-daemon) ready...
       
      There are no db errors in logs.
      Config.wtf contain portal, realmlist as remote server and patchlist as localhost.
      When I try to connecting using "[email protected]" and password I get immediately disconnected.
      What I did noticed different is that the bnetserver doesnt add "Added realm "Battle for Azeroth" at 192.168.10.213:8085." (From my Master log) 
      3.3.5a also have this line as last line in authserver - but 4.3.4 is not giving me this one.
      Realmlist table is accurate with right information.
      Anyone know why bnetserver is not starting me realm?
       
    • By Deer_Hunter
      Hello all,
      I just updated from the latest Git 
      Trinity Core REV. ac6baa547376 + 2020-02-21  3.3.5 Branch.
      I'm getting this error after crash.
      Problem signature:
        Problem Event Name:    APPCRASH
        Application Name:    worldserver.exe
        Application Version:    0.0.0.0
        Application Timestamp:    5e50a462
        Fault Module Name:    StackHash_f12f
        Fault Module Version:    6.3.9600.19629
        Fault Module Timestamp:    5e2fdc0d
        Exception Code:    c0000374
        Exception Offset:    PCH_9E_FROM_ntdll+0x0000000000090D0A
        OS Version:    6.3.9600.2.0.0.272.7
        Locale ID:    1033
        Additional Information 1:    f12f
        Additional Information 2:    f12f0934d3e965f73c68e60f20f2cd40
        Additional Information 3:    7595
        Additional Information 4:    7595e4d8d703db9dcd3d2f6ea540e357
      the exception code says its a Heap error,  I'm not sure how to troubleshoot this.
      Thanks
×
×
  • Create New...